Inför OS i Tromsö 1 – 15 aug

Intervju med Nigel Short

Purfärsk intervju med Ulf Andersson.

Han berättar om sin roll i det Svenska landslaget från 1970 till 2004. Han har alltid ställt upp för Sverige när han kallats. Nu i år har han kallats in till tjänst, som lagkapten för Argentinas herrlandslag och känner sig hedrad över det. Ser fram emot att träffa gamla kompisar mm.

Mer om OS under Schackfliken

Simultanschack på Arvika torg 16 juni 2012 med Emanuel Berg.

Det var oro i vädret då det hade regnat under natten och i horisonten fanns regnmolnen, men vi satsade på uteschack på Arvika torg. Arvika kommunfullmäktiges ordförande, Sten Fransson, inledningstalade och pressenterade Emanuel inför den församlade allmänheten.

Efter en trevande start så var det full fart på schacket efter ett tag och som mest pågick ett 15-tal partier samtidigt. Vissa partier avgjordes snabbt, men några vuxna och junioren Daniel Johnson, som är regerande Svensk skolmästare, kämpade gott emot Emanuel. Daniel var också den ende som knep ½ poäng från Emanuel, men helpoängen var inte långt borta. Daniel hade två bönder mer, men i ett slutspel med olikfärgade löpare blev det slutligen dragupprepning och remi.