30 juni 2012

Simultan på Karlstad torg lördagen den 30 juni 2012.

Daniel Johansson var den ende som lyckades vinna över Hans Tikkanen.

Daniel är född och uppväxt i Tolita, Kil i Värmland. Han var klasskamrat med Emanuel och var med i Hastersbys skollag som hade stora framgångar på slutet av 80-talet och början av 90-talet. Han är son till ordf. Johnny i Tolita SK som startade den framgångsrika klubben i början av 80-talet som ”fostrat fram” två stormästare.

Daniel som under flera år hjälpt till med ungdomsschacket i Tolita, men som numera spelar för Forshaga SK i allsvenskan, var den ende som lyckades vinna över sin ”gamla” klubbkompis Hans i simultanschacket på Karlstad torg i lördags.

Dagen till ära hade han tröjan med texten ”just do it” på sig. En bra uppmaning till alla svenska schackspelare.

 

Johnny med skägget i förgrunden. Rasmus Arvidsson med pannbindeln är på väg att sätta sig igen.

 

Bo Hedlund (Blå skjorta) och Björn Särèn (svart skjorta) i solglasögon, goda
poängplockare från Karlstad AS, spelade båda remis med mersmak mot Hans. Till vänser om Björn sitter Fredrik Smeds, Christoffer Johansson och Lars Johannesson alla från Karlstad AS. Till vänster om Bosse sitter fd. KAS och nuvarande revisor i VSF Matz Svenneling.

Ryssarna Karpov (i jeansjacka) och Egor Chernyshov som hade
vinstställning mot Hans, men gick in i en matt, var i Karlstad i affärer i första hand. Karpov var inte så bra som sin namne, men Egor borde ha vunnit, men gick rakt in i ett mattnät. SE bild 032. Två bönder över och ytterligare en kvalité på gång, men matthoten lurar i bakgrunden.

 

Emanuels bror Andreas bakom bredvid Egor och sedan Johnny
Johansson, Tolita SK:s ordförande.

 

SE bild 032. Två bönder över och
ytterligare en kvalité på gång, men matthoten lurar i bakgrunden.

 

 

 

 

En reaktion på “30 juni 2012

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>